onsdag den 6. januar 2016

Helligtrekongers aften

 
D. 5. december sidste år var min lille familie på tur til Ribe, for at se Peters Jul i Ribe, købe julegaver og hygge, så er det ved at være jul. I kan kigge lidt på mit indlæg fra den dag  HER
 
De år vi har været til Peters jul, har der været en mand, som solgte helligtre kongers lys. Da det er helligtrekongers aften denne aften, har jeg tændt hele 2 stearin lys. Nedeunder vil jeg tillade mig at skrive, hvad der står ved helligtre kongers aften i bogen Peters jul, så tror jeg det giver mening.
 
 
Se, nu er da julen straks forbi;
det er helligtrekongers aften.
Så ender den rare jul; men vi
er glade, at vi har haft den.
Tre lys har vi tændte - tænk engang! -
for kongerne, de, som bragte
Jesusbarnet en julepresent;
vi ved det, for Far har sagt det.
Her sidder vi ved vort lille bord
 og ser, hvordan lysene brænde;
når de er slukkede, siger Mor,
at så er julen til ende.
 


4 kommentarer:

 1. Ja selvfølgelig er det derfor at lysene ser sådan ud. Det har jeg faktisk aldrig tænkt på men man lærer jo hele tiden noget nyt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita. Det var da dejligt at høre, ja forhåbentlig lærer vi alle nyt hver dag. Kærligst Merete

   Slet
 2. Hyggeligt at læse digtet om helligtrekongersaften. Da jeg var barn, kunne jeg hele Peters jul udenad. Jeg elskede den bog. Jeg tror, jeg kan den udenad endnu, digtet om hellegtrekongersaften kunne jeg i hvert fald. Det er egentlig en skam, at der er så lidt fokus på den aften, man trænger da til lys og hygge på sådan en januardag.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elna. Jeg har læst den bog højt mange gange for mine børn, man bliver ikke træt af den. Det er netop skønt med Ribe og Peters jul at de bruger den så aktivt der i hele byen. kærligst Merete

   Slet