søndag den 20. marts 2016

Forårs arbejde.

Her kommer solen på besøg om eftermiddagen, den er der nogle timer med varme og lyset, som er så dejligt og efterlader os så igen til kulde og blæst lige nu.
 
Der har de sidste døgn være en "duft" af forår, som min bondmand nok vil sige, det er kørt i tonsvis af gylle ud på markerne, men heldigvis nedfældes den slags jo i dag, og så varer det ikke lang tid før at stanken er væk igen, og det bliver tåleligt at være ude i haven igen. Jeg knokler for at få luget og fjernet alt det visne fra bede og steder. Vi kører væk i kæmpe skovle ( i læssemaskinen) med grene og andet, men der er et stykke vej endnu, før min have er klar til det store "rykind" og fejring af min yngste og hans konfirmation. 
 Til tider er der stadig hvide græsplæner og rimfrost, når hønsene lukkes ud om morgenen. Her er et  æg fra mit træ, som nærmest drypper af frosten. Billedet er taget forleden morgen.
 Ved vores indgangs parti, står nu denne potte med gule blomster og æg, det er vel påske og vi har alle godt af at lave lidt forskellige bevægelser. det går ikke kun at luge en helt dag. :-)
 Ved sydmuren blomstrer martsviolerne på livet løs, jeg elsker de små blomster, der kommer igen og igen med deres klare blå farve.
I mine bede, begynder krokus at komme op og blomstre.
Med ønsket til alle om en dejlig palmesøndag.
 


8 kommentarer:

 1. Martsvioler har jeg ikke set endnu. Her har der været sol fra morgenstunden, men det ser ud som om, skyerne kommer nu - ovre fra jer, dem vil vi ikke have :)
  Ingen "duft" af forår her endnu, det er nok for vådt, så de er ikke begyndt.
  Mojn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Nu er det overstået for denne gang med duften....Her til morgen fik vi endda let regn, men pyt, så støver det ikke så meget... og junior kan komme ud og rive gårdsplads...Desværre er markerne stadig så våde at bondemanden endnu ikke kan komme i gang med at pløje.. Tålmodighed er en dyd...Mojn

   Slet
 2. Kære Merete.
  Åh ja duften af forår har der også været noget af her i området, men som du skriver så er det heldigvis for en kort stund.
  Det blæser lidt her, men temperaturen er alligevel på 10 grader og der er sol fra fri himmel.
  Hvor er martsviolerne søde, og det skal vel nok holde det her svingende vejr.
  Ja der er meget at gøre på gård og have når der skal være fest på den store dag.Kan sandelig godt huske det, men hold da op, hvor det så godt ud for en god stund, for man havde været steder.
  Dejligt med en sød velkomst når man kommer til jer.
  fortsat god palmesøndag
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten. Ja så bliver der ryddet op på gården! det ser fint ud for en stund, måske lidt længere tid, da vi kan fortsætte med studentergilde om få måneder igen, så tror jeg nok, at vi alle har fået nok af "festivitas" for en stund :-) Kærligst Merete

   Slet
 3. Tak for hyggelig læsning og dejlige kig:-) her lugter det også lidt af forår;-) og har lige opdaget at de små martsvioler næsten er klar til udspring, det er en velsignet duft:-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Lige præcis :-) Det er en lille plante, som ikke gør meget stads ud af sig selv marts violen.. Humlebien havde også fundet vej til blomsterne forleden da solen skinnede, hvilket i øvrigt gav mig en ide... Mere om det senere.. Kærligst Merete

   Slet
 4. Hej Merete.Dejligt at få ryddet op derude.jeg har købt masser af skønne violer i vores nye planteskole.........og har fordelt dem både inde og ude.
  Og lidt påskepynt skal der til.Masser af krokus viser jeg også........der er slet ikke til at undvære.
  Håber du får en dejlig påske Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Tak for din hilsen. Vi skal nok få en fin påske, det er med at kombinere fornøjelserne og pligterne. Jeg synes godt nok det er lidt drøjt med al det oprydning og rydden op overalt på gården, men bagefter få man det jo noget så godt med samvittigheden :-) God påske til dig og dine. Kærligst Merete

   Slet