torsdag den 7. april 2016

Amaryllis

Der er tidspunkter hvor blomster opfører sig anderledes end hvad man forventer...
Normalt forbinder jeg Amaryllis blomster med december og smukke julebuketter, deres smukke løg, som faktisk er dekorative i sig selv. Men sørme om ikke begge mine Amaryllis løg, som står i de sydvendte vinduer har besluttet sig for at blomstre nu, hvor det er forår!

Dette billede viser tydeligt det nærmest de fløjlsagtige blade der er på blomsten.

 Jeg tror kun der kommer 2 blomster i denne plante. Jeg har oplevet op til både 5 og 6 blomster i en klase, må det vel hedde. Duften af blomsterne er skøn.
Her er blomsterne så sammen mod den kolde regnvåde rude. Det er som det skal være, Aprils omskiftelige vejr.... Men nu må der godt komme sol og varme :-)


4 kommentarer:

 1. ja, men de har måske bare vise at de er lige så skiftelige som vejret i april. Men smukke er de og de lyse dejligt op i det her øv vejr :-) så det er bare med at nyde den smukke udsigt :-)
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten. Der er stadig brug for lidt blomster indenfor, når det nu regner og rusker udenfor, og selv Jack vil tage en af de korte tur i haven :-)Kærligst Merete

   Slet
 2. Sjovt nok har jeg lige set en knop i min amaryllis, jeg havde ellers opgivet at se blomster, jeg er ikke så god til at passe dem om sommeren, de er svære at få i blomst igen, men nogen gange er man heldig. Smukke er de.
  Ja vi ønsker sol og varme, i dag skinner solen foreløbig her.
  Mojn og god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Min skønne gamle farmor satte altid sine amaryllis ud i et skyggefuldt bed om sommeren, hun sagde at det gav dem kraft og vækst til at de igen kunne blomstre. Jeg har prøvet et par gange, men desværre blev både stængler og løg spist af snegle.... Der må en sindrig løsning til med sneglefælde eller kanter når det skal afprøves næste gang :-) Mojn

   Slet