søndag den 1. januar 2017

Et nyt haveår.

Godt nytår til alle :-) 
Jeg håber I alle er kommet godt i det nye år. Januar skriver vi nu, så derfor gik jeg i dag i haven, for at få sat de sidste 300 tulipaner og andre løg i krukker og haven. Det lykkedes mig næsten, at blive færdig. Noget fangede mit øje, da jeg lagde poser i skraldespanden.Den fineste fuglerede i den busk, som står lige ved vores indgangsdør, og nu hvor bladene var væk kunne jeg se den. 
 
 Her er fuglereden helt tæt på, i busken. 
 
Her er et billede af busken lidt længere fra. Men vi går alle forbi denne busk hver eneste dag, og det er da lidt utrolig, at ingen af os har lagt mærke til den lille rede. Utroligt at fuglen der byggede reden, valgte et yderst trafikeret sted, som redested. Gad vide om reden skal bruges i dette have år?   
 


I skovbunden pibler det frem med grønne skud fra både vintergækker og narcisser. Hvor bliver det dejligt med mere grønt at kigge på, og senere blomster.
 

 
Dette billede er fra januar 2016, men min valmue er på samme niveau lige nu, dejligt at der er noget i vente...
 
 
De første frø er bestilt, og jeg er ved at få styr på den mængde frø, som er samlet ind fra haven.. Lige om lidt går det løs, med at så og prikle, så det grønnes endnu mere :-) Mon ikke alle vi havenørder glæde os til at komme i gang.. :-)
 


12 kommentarer:

 1. Rigtig godt nytår i Åvangs have. Jo du kan da lige tro vi glæder os til alt det grønne og alle de frø vi skal så og alle de skøre ideer vi får, der skal føres ud i livet. Det er dejligt, berigende og livsbekræftende at være havenørd. En enkelt lille spire kan gøre os ovenud lykkelige :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Jeg kan kun give dig ret. Ud i det blå og grønne og finde legegenet frem og eksperimenterer med farver, former og opstillinger. En lille spire så jubler vi... Jeg glæder mig allerede til, at se hvad du har lavet af ting og sager i din have i dette nye år:-) Kærligst Merete

   Slet
 2. Ja det bliver dejligt, når det hele starter forfra, det vil vi nyde. Fugle har det med at bygge rede på steder hvor der er en del trafik. Vi ser dem ikke, når der er løv på træer og buske.
  Knus og godt nytår
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Forundret det må jeg give dig ret i at jeg blev ved synet af den lille rede. Men det var også lidt som et lille forårs tegn :-) Godt vi går mod de lysere tider... Måske ser vi ikke lige rederne i den "grønne" tid, men fugle må der være nogle stykker af, med alle de fuglefrø de fortærer i løbet af vinteren.. :-) Kærligst Merete

   Slet
 3. Godt nytår. Jo jeg er også klar og glæder mig så meget til et nyt haveår...forhåbentlig uden alt for mange forhindringer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita. Jeg glæder mig allerede ved tanken, om at skulle se alle de grønne herligheder der må være i din have :-) Ikke mindst at hilse på dine hunde, som sikkert ikke har noget som helst imod at få en ordentlig klappetur :-) Lad os håbe uden al for mange forhindringer. Kærligst Merete

   Slet
 4. Rigtig godt nytår.
  Jeg har ikke fået sat mine løg endnu. Troede det var for sent.......
  Kan jeg virkelig godt nå det......

  Dejlig dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Så længe der ikke er frost i jorden, og den stadig er lun, så har jeg sat løg sent, og uden problemer. Til tider er priserne på tulipan løg en del mindre på det her tids punkt, eller hvis man venter til ved juletid. Så er der jo penge til lidt mere :-) Og dagen blev smuk med solskin. Kærligst Merete

   Slet
 5. Godt nytår 😊
  Det var en måde at tilbringe nytårsdag på. Godt du fik løgene i jorden.
  Hvor hyggeligt med den lille fuglerede som en varsel om det der venter forude af dejligt forår og fugleliv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Det var lige netop det jeg tænkte, en forårs bebuder :-) Jeg glæder mig allerede til, at se resultatet af arbejdet i går. Forhåbentlig blomstrer løgene ikke kun et forår, ellers må jeg jo bare på den igen til næste efterår... Kærligst Merete

   Slet
 6. Hej Merete, først og fremmest Tak for din søde hilsen inde på min blog og invitationen. Det vil være mig en fornøjelse at komme og se din have i 2017.
  Ind i mellem så ser man ikke skoven for bare træer og i den rede du viser har der sikkert ligget en og holdt øje med jer hvergang i er gået forbi. Hvis det er en Solsort så vender den tilbage igen.
  Masser af nytårshilsner og øneker om at 2017 bliver et fantastisk haveår.
  Kærligst fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda. Jeg har faktisk tænkt over, om jeg skulle fjerne reden, eller lade den være, hvis nu fuglen kom igen. Så tak for dit svar, den får lov til at blive... Det mest pudsige er faktisk, at vores tamme hunkat Tigermis, tit sidder mindre end en halv meter fra fuglereden.. Rigtig godt have år til dig. Kærligst Merete

   Slet