fredag den 26. februar 2016

Noget helt andet end haven.

Da jeg kom hjem i dag fra arbejde, var det smukkeste syn i mosen lige neden for gården. Til alt held var kameraet lige i nærheden. Der er ca. 300 m. ned til hvor rådyrene græsser.
4 Rådyr græssede ved vores mose, i det skønne solskin, og lige der hvor græsset bliver grønt og frisk allerførst. Det er adskillige år siden, at vi sidst har set dem græsse der. Da de nærmest har været fordrevet af de mere sky krondyr...
Da det er fredag, og radioen havde bimlet i bilen, om endnu en strandet hval, fik jeg en helt spontan ide. Af sted kom børnene og jeg mod Blåvandshug for, at se om vi kunne øjne den hval der var strandet udfor Blåvandshug fyr. vi fik en dejlig køretur ud af det, men ikke noget syn af en  hval!
 Så her er lidt aften billeder fra havet og Blåvandshug fyr.
Skønne skyformationer på aftenhimlen, men ingen hval...
Rigtig god weekend til alle.
 


6 kommentarer:

 1. Hej Merete
  Ja det var jo lidt skuffende, når I kørte for at se hvalen. Jeg har set flere billeder af den på fb.
  Rådyr har vi i hobevis her, vi kan ikke gå op bagved vores grund uden at se mindst 30 rådyr i flokke.
  Her er ingen, der fordriver dem, men somme tider kommer der en jæger forbi og skyder en enkelt eller to. Her bliver bare flere og flere.
  Mojn fra Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Krondyr har vi flokkevis, og da de jo er temmelig sky, er det sjældent vi ser dem. Men jeg mindes en maj aften, hvor vi mødt en flok på 32 stk. og lidt længere inde i skoven var der lige 15 mere. Jeg skal love dig, at de til tider også kan høres og ikke ses... Men det er bare sådan en fornøjelse og gå rundt om hushjørnet og se rådyrene helt uforstyrret græsse. Men min have holder de sig fra! mojn :-)

   Slet
 2. Vi har også både krondyr, råvildt og i nogen år også dåvildt. Krondyrene ser vi sjældent, de er så sky - men når de kommer, er det et fantastisk syn med den majestætiske han med kæmpegevir i front og så flokken bagefter. De kan ikke lide mennesker, men min mand oplever somme tider, at de går rundt om traktoren og hygger sig, når han arbejder i marken. Uanset om han kører eller holder stille. Selvom kronvildt, rå- og dådyr kan være en plage i marken og haven, så nyder jeg også synet af de stolte dyr. Strandede hvaler er til gengæld ret trist, men det er jo imponerende dyr og meget fascinerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede. Vi har haft alle 3 slags dyr på samme tid, og det er da en fornøjelse at se dem. Min bondemand har samme oplevelse med dyrene, de er da så ligeglade med hans traktor...:-) Til tider henter han os, eller ringer for at sige, at nu er der en flok på en af markerne, hvor han kører. Jeg tænkte faktisk at det ville være vældigt sundt for børnene, at opleve hvor stor en hval er... Det er jo ikke hver dag, der strander en hval...Pyt. Vi havde en hyggelig tur. Kærligst Merete

   Slet
 3. Hej Merete.Fint billede af dådyrene.Dem ser vi jo ikke lige her i byen........men er jævnligt i Dyrehaven.Og der er der tilgengæld mange af slagsen.
  Surt at i ikke fik set hvalen.........så den jo i TV.
  God weekend Knus Jette

  SvarSlet
 4. Kære Jette. Hvor er det dejligt at jeg kan bidrage med lidt natur, for det er der masser af her på egnen... Pyt med hvalen, der kommer vel en anden. Vi hyggede os og det var vel det vigtigste :-) Kærligst Merete

  SvarSlet