lørdag den 1. april 2017

En pyntet trærod.

Forrige år under stormen, væltede en del birketræer i mosen. Bonden gik i gang med motorsaven og kløvede træet, som jeg siden har brugt til mange sjove ting, som snemænd se Her og andet. Men rødderne fra 2 birketræer lå tilbage i mosen, og jeg har gået og tænkt, at den godt kunne bruges til noget.. Så her er denne påskes alternative pyntning af en trærod.
 
 
Det er rigtig svært at fotografere de hvide og lidt gullige nuancer der er i både rod og jord, men jeg tænkte af den grund, skulle der kun dekoreres med hvide blomster/planter.
 
 
Trærødderne syner ikke af meget på dette billede, men de er faktisk 2m i længden og 1,70 m i bredden. Så bonden måtte bruge læssemaskinen til at flytte dem, og placere dem lige der hvor jeg ville have dem i indkørslen.
 
 
 Her et billede af trærødderne fra en lidt anden vinkel, hvor det bliver tydeligt,
at se rødderne består af 2 rødder, som hænger sammen. 
 
 
Som mange gør til påske, har jeg lavet en lille rede lavet af birkegren med beton æg. Jeg har brugt hvide hyacinter, hvide perlehyacinter og hornvioler/stedmoderblomster i hvide farver med en lille smule lilla i til at pynte med. Rigtig god lørdag med solskin til alle.
 6 kommentarer:

 1. Det ser fint ud, godt I har redskaberne til at få sådan en stor karl flyttet, så havde du glæde af pyntningen.
  Mojn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Der er tidspunkter hvor jeg bander maskinerne væk. Min bedre halvdel tænker tit i effektivitet, hvilket giver visse diskussioner når det gælder havearbejde. Men denne gang var jeg vildt glad for, at vi lige havde en maskine, som kunne bære den der rod på plads... Mojn

   Slet
 2. Sjov ide at gøre en dyd ud af en trærod - hvad der dog ikke kan komme ud af et helt træ:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Det er lidt ud fra devisen om ikke, at smide godt guld ud, du ved genbrug af gamle ting og sager... Jeg tænker det bliver et sjovt projekt, at tænke året igennem hvordan jeg nu kan pynte roden/rødderne, så de passer til årstiden. Måske er jorden så faldet af og så kan jeg brugen roden til noget andet...Kærligst Merete

   Slet
 3. Fantastisk at bruge en rod til et smuk bed og oppyntning.
  Det er virkelig nytænkning i min verden.

  Rigtig skøn weekend
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
 4. Det ser spændende ud. Det er utrolig hvad man kan få ud af en rod når fantasien er med. Hos os har vi udhulet en rod og det er nu fuglebad og en anden stor rod er blevet til et stilleben bur ved indkørslen til gården. jeg glæder mig til at se hvordan dine planter udvikler sig. Hygge herfra med ønsket om en god Påske.

  SvarSlet