søndag den 23. april 2017

En kyssebænk

Det sidste nye påfund her på gården er skabt i den gamle fugthave, som ligger ca. 500 m fra gården, en kyssebænk. Den gamle frugthave har tidligere været en totalt tilgroet have, med adskillige frugt træer, som vildtet har nydt og haft stor fornøjelse af de sidste mange år. Dette forår har vi brugt masser af maskinkraft og knofedt, for at få ryddet 3 stier, som baner vej rundt i plantagen. Første bænk er nu placeret, med udsigt til den lille bæk og marker rundt omkring plantagen. 
 
 
Her ses vores søn og hans søde kæreste, unge forelskede kunne da ikke være bedre til at indvie bænken i eftermiddags solen :-)
 
 
Vores hund Nala, nød naturligvis også solen, og fandt sig straks en plet med lidt varmen i solen.
 
 
Her ses plantagen, med nogle af de påskeliljer, som formentlig er lagt der i tidens løb, sammen med haveaffald. Der var meterhøje tætte brombær krat, som skulle ryddes. Selv Nala, vores hund fik torne i sine poter og måtte hjælpes med at få dem ud igen.


Her ses den ene af stierne ind til plantagen. For enden af stien har vi planer om endnu en bænk og en overdækket pavillon, hvor vi kan sidde og nyde naturen.
 


 
For enden af stien her er kyssebænken placeret. Det skal nok tilføjes, at det i dag har været noget af en blæsevejr, og det bliver helt tydeligt at i frugthaven er der langt mere læ. 
 
 
Her ses de skønne mirabelle træer, som blomstrer lige nu for enden af frugtplantagen. Det har ikke været meget i har hørt eller set på bloggen i et stykke tid, jeg har ikke fået kommenteret ret meget rundt omkring hos andre bloggere, men jeg har knoklet udenfor og er faldet sammen som en flad pandekage med røde kinder, og har sovet som sten, efter blæst, kulde og hård fysisk arbejde...

12 kommentarer:

 1. Ja men godt at vide, at du er der endnu, og at I har fået en kyssebænk til gavn for unge og ældre :) i et dejligt område.
  Mojn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Tusinde tak for dine ord. Her kan vi tale om process, for der er et stykke vej endnu, før vi er færdige med at rydde brombær krat og kæmperødder væk, men pyt når bare det ender godt. Måske kunne jeg finde på at plante en lille clematis eller 2... det er jo set andre steder ...:-) Mojn

   Slet
 2. Det er da et fedt projekt. Hvor bliver det dejligt at kunne gå rundt i den gamle frugtplantage igen. God ide med en pavillon, hvor i kan nye en medbragt mad, eller kaffekurv. Kyssebænken er da herlig.
  Dejligt at høre fra dig igen. Kender det godt det med at sove som en sten, efter al den friske luft. Det er helt sikkert sundt for både sjæl og legeme.
  Forsat god arbejdslyst i frugtplantagen.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Jeg glæder mig også som et lille barn til at vi bliver færdige, især med brombærrene som især giver grimme rifter og ømme poter hos Nala. Vi har længe gået og drømt om den der pavillion, det er jo altid godt at få hjælp fra lidt stærk maskinkraft og en bondemand, som også kan se meningen med mine tossede ideer... Så må du godt bestille lidt varme og sol til her sydpå .... Kærligst Merete

   Slet
 3. Hvor er det dejligt at høre fra dig igen.
  Sikke et skønt projekt i har gang i, og jeg er da helt vild med kyssebænken. Herlige billeder af de søde unge mennesker og Nala.
  Det bliver helt perfekt med en pavillon, og I kommer garanteret til at nyde mange dejlige timer i frugtplantagen.
  Der er ikke noget bedre end frisk luft og havearbejde 👍🏻😊 Det virker 10 gange bedre end sovepiller Hihi...
  Rigtig dejlig dag til dig 🌸

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone. Tak for din søde hilsen. ja en god nats søvn gør underværker... Det har nu også været noget af et vildnis at bevæge sig rundt i... Rigtig dejlig dag til dig og dine. I må lave en tysklandstur dig og Charlotte en dag, med pitstop og optankning af lækkerier her :-)....Kærligst Merete

   Slet
 4. Fantastisk projekt du har gang i.
  Endnu mere genialt med en kyssebænk.
  Virkelig godt tænk.

  Rigtig god mandag
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Tusinde tak for dine søde ord. Kærligheden har godt af at blive plejet ved både gamle, som unge... Der er da ikke noget, som at sidde i nydningen med sin kære en stund og bare være.. Rigtig god dag til dig og dine... Kærligst Merete

   Slet
 5. Skønne billeder af kærester og kyssebænk :-) Det er da en rigtigt god idé at gøre frugthaven fin igen! Vi har netop anlagt en frugthave, så den er ikke tilvokset - nærmest ret bar ;-)
  Fortsat god arbejdslyst med projektet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana. Det får jeg/vi også brug for, knofedt... Men det er nu også et privilegium, at de unge gider at hjælpe hende den gamle mor, og at de bagefter så godt vil indrømme, at den der ide jeg havde, måske ikke var så tosset... Jeg har også masser af åben have, hvor det rigtig kan blæse... Men sådan er det med et landbrug, udsynet fra de store maskiner tæller mest, så må jeg finde læ andre steder :-) Kærligst Merete

   Slet
 6. Man kan også blive træt i mere end en forstand når blæsten hærger, jeg dejser også om efter en kølig dag ude i blæst.
  Det er en rigtig god ide at sætte nogle bænke op hvor I kan nyde udsigten og kysse lidt;)) Søde unge mennesker du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Jeg ved slet ikke hvad jeg skulle gøre uden de skønne unge mennesker, hvad enten det er mine egne, eller nogle af dem jeg har til låns. Her på gården har vi stor gavn og hjælp fra de unge menneske, især i de arbejdsmæssigt pressede situationer, så kommer de og knokler på. Jeg laver gerne i stakkevis af pandekager og andet guf til dem, som tak :-) Altid godt med mætte maver og glade ansigter :-)En ekstra seng og tandbørste er der også, hvis trætheden melder sig... :-) Kærligst Merete

   Slet