søndag den 17. juli 2016

Haven i Hune

I tirsdags havde jeg den fornøjelse, at besøge haven i Hune, eller måske bedre kendt som Anne Just have. Det var heldigvis tørvejr, lidt solskin og lige det vejr, der gør det, at gå tur i en have til en oplevelse. Endnu engang havde jeg lokket min mand og store dreng med, det er altid sjovt, at gå på havebesøg sammen med dem, da vi lægger mærke til meget forskelligt. Drengene er rigtig gode til at finde alle sidde pladserne, og så sidde der og nyde, mens jeg mere går rundt og fotograferer og kigger på de enkelte opstillinger og planter/blomster. 
 
 
Det første vi kom til, var vinterhaven/ opbevaringshuset der er frostfrit vinteren over. Mon ikke stolen her taler sit eget sprog. Jeg tror det er vraggods fundet på stranden..
 
 
Den gule have har naturligvis et element af vand, og en skøn keramisk krukke midt i det hele, lavet af Anne.
 
 
Min bondemand kommenterede tørt, " det er jo bare gammelt jern" :-) Ja men sat sammen så det ligner et drivhus, med espalier af æbletræer.
 
 
Ryggen af en engel og lidt mere vand, så det ser tilpas rodet ud, og ganske fortryllende. 
 
 
 Haven består af mange afdelinger, er niveau delt, og der ikke er noget græs. Hvilket gør oplevelsen af haven og dens rum helt anderledes. Anne og hendes mand har naturligvis også bevidst arbejdet med at skabe forskellige rum med planter og træer. Her ses en af de meget stor roser, der skaber en bue og afgrænsning mellem to afdelinger i haven.
 
 
Jeg tror det er gamle møllesten med trædebregner imellem. En firkant med cirkler... 
 
 
Et smukt skulpturelt element i haven sammen med vand. På den anden side af huset, hvor møllestenene er på modsatte side.
 
 
Kaktusser midt i myldret af planter, så forskellige i form og farve. 
 
 
Fra det ene haverum til det andet, taget af pavillonen med vand skyder op og viser vej mod det næste rum.
 
  
Åkander, eller nøkkeroser. Ganske enkel og smuk i sig selv. I et af de utallige steder med vand.
Tak fordi I gad, at kigge med på turen gennem haven.
De næste 14 dage kommer til at gå med at gøre min egen have klar til at holde
 åben have d. 13 og 14.8 kl. 13 - 17 begge dage.


10 kommentarer:

 1. Kære Merete.Dejligt med en familietur til Haven i Hune.Og dejlige billeder derfra.
  Var der selv på vores Jyllandstur i maj 2014..........har et indlæg derfra d. 15/6 2014 hvis du har lyst til at se mine billeder derfra.
  Og masser af billeder viser jeg også i dag fra min tur til London og Hampton Flower Show.
  Der er nok mange der er ved at gøre deres haver klar til åben have.
  Rigtig god søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Du kan lige tro jeg har ventet på din indlæg om London og Hampton Flower Show. Det var værd at vente på, flot indlæg og masser af inspiration! Ja det er godt når familien har lyst til at følge os på vejen, og dele interessen for haven, selvom min familie til tider mener at nu må det være nok med alle de nye ideer og planter/ blomster..... Kærligst Merete

   Slet
 2. Kære Merete, jeg kan mærke at det snart er tid til et gensyn med haven i Hune. Jeg har holdt mig tilbage, for de sidste besøg har været helt perfekte sommmerdage, haven har været på sit ypperste, og med en passende mængder gæster. Jeg har med andre ord været bange for at blive skuffet. Men jeg vil gerne se hvordan den har udviklet sig siden Jeppe har "taget over".
  God søndag, hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik. Jeg kan godt følge dine tanker om lige netop den have. Venter spændt på hvad din oplevelse så bliver, når du har været der. Jeppe var en kilde af viden og meget positiv, at tale med om haven, jeg havde jo mine drenge med, så der skulle lidt forklaring til i forhold til deres oplevelse. Tilgangen til det med haven, og rigtige tidspunkter til at klippe og plante, er ikke helt i samme retning. Så jeg må til tider argumentere noget for mine holdninger... :-) Sikkert sundt. Kærligst Merete

   Slet
 3. Hej Merete!
  Dejligt med billeder fra HAVEN! Den var mit første bevidste havebesøg, og noget af det smukkeste. Hvis alt går efter planen tager jeg turen derop på tirsdag. Og er utrolig spændt på hvordan den opleves nu 3 år efter.
  Tak for turen gennem dine billeder-som gør jeg glæder mig mere.
  Med hilsner og god aften-nat;-) fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Jeg håber ikke du er blevet skuffet i Hune. Sjovt nok, så var det også der jeg havde mit først havebesøg, sådan helt bevidst. Især efter jeg havde set udsendelserne med Anne, der viste og forklarede om det ene og det andet... Jeg håber at finde tid til at kigge forbi dig en af de næste uger, tror det vi give inspiration og glæde. Kærligst Merete

   Slet
 4. Gud hvor ser det smukt ud i den have. Det må virkelig være et besøg vær.
  Kunne ikke lade være at grine over drengene finder de gode sidde pladser og du går rundt.
  Tror det er meget sigende for min familie også:))))))))

  Rigtig dejlig mandag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Det er som oftest meget berigende, at have især min mand med på tur, han ser verden med "lidt andre" briller end jeg. Heldigvis har vi begge stor respekt for hinandens holdninger, hvilket betyder at han til tider får ret og jeg til tider får ret. Vi har hver vores områder hvor det enten er ham, eller jeg der bestemmer... :-) Men der begynder at snige sig et fællesskab ind, i forhold til det med haven, dog skal min bondemand holdes i kort snor... :-) Kærligst Merete

   Slet
 5. Skønne billeder, som har andre vinkler end dem jeg plejer at se fra Haven i Hune - jeg har endnu aldrig besøgt haven, men har jo set mange billeder derfra! Dejligt at følge dig på din tur i den!

  SvarSlet
 6. Kære Frede. Tusinde tak for dine ord. Sjovt som det udvikler sig, interessen for vinkler og hvad der kunne være interessant, at fotografere når man får et kamera der kan lidt mere... Det er med at finde det indre legebarn, nøjagtig som når vi planter og forestiller os, hvordan det kan komme til at se ud i haven. Det lykkedes til tider :-) Kærligst Merete

  SvarSlet