søndag den 23. oktober 2016

Alsace

 
Dette er essensen af regionen Alsace, druer til vinproduktion af især hvidvin.
Der har et stykke tid været helt stille her på bloggen. Det skyldtes allermest, efterårsferie i Alsace i  Frankrig. Når man bor på en gård og har dyr, så er det ikke helt så nemt, bare at tage af sted. Der skal aftales pasning af dyrene og alt det, der følger med i døgnets 24 timer, mens man er væk. Man skal også have aftaler med nogen, der kan træde til, hvis der sker noget uforudset. Vi fik 5 skønne dage med masser af gode oplevelser, kager, mad og vin. Fredag morgen ved 7.30 tiden, gik jeg ud i vinmarken, sammen med resten af vinplukkerholdet og fotograferede solopgangen og hvordan der plukkes vin.
 
 
Sylvaner druen, som holdet denne morgen plukkede.
Jeg har for 30 år siden boet et års tid i Frankrig, så nød lærte mig at tale fransk. Derfor er det altid en stor glæde at vende tilbage, genfinde sproget, kulturen og menneskene. I alle årene er vi med jævne mellemrum, vendt tilbage til det samme sted HER  hos Ruff i Heiligenstein i Alsace. Daniel og Annie som i den tid har haft vingården, er skønne mennesker, som vi genser med stor glæde. Det er muligt, at leje flere lejligheder ved Ruff, til ganske fornuftige penge. (De taler også tysk). 
 
 
Vinmarker overalt i Alsace. Der er et væld af små byer er smukke gamle huse med bindingsværk, en frodighed af smukke blomster, planter og træer overalt i Alsace. Naturligvis var vi i havecentre og købe løg, frø, havemagasiner og masser af andet godt med hjem. En del af bilen var læsset til med vin til eget brug fra Ruff naturligvis. I år deltog vi ikke i vinplukningen, det har vi tidligere været med til.
 
 
"Le chef" Daniel Ruff i gang med, at klippe i vinplanterne og styre plukningen af druerne.
 
 
Her er nogle fra det lokale team af plukkere, med klipper og hver deres spand, det er der ingen maskiner til her, på den måde får man også den bedst kvalitet af vin. Det er hårdt arbejde, at klippe vin, desværre kan man ikke se hvor stejlt der reelt er, men jeg lover jer at det går opad!
 
 
En spandfuld sylvaner druer, som giver den dejligste vin :-)
 
 
Inde bagved gemmer de kølige kældre sig med vin i både trætønder, store tanke og flasker. I den nederste del af bygningen, er der et stort flot lokale, hvor alle der kommer og køber vin bliver budt til vinsmagning. Det var første del af min rejse i Alsace :-)  

8 kommentarer:

 1. Spændende, glæder mig til at læse mere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vivi. Jeg håber, at kunne leve op til det, der er endda have billeder med.. Kærligst Merete

   Slet
 2. Hej Merete.Tak for dejlige billeder fra Alsace.Har været der nogle gange.............rigtig smukke byer.Og god mad og vin.
  Det lyder som en dejlig ferie i har haft dernede.
  Rog søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Det var også vores sommerferie, så det var en stor glæde, at gense det franske. god mad, vin og ikke mindst kager er jo heller ikke at kimse af.. :-) Kærligst Merete

   Slet
 3. Fantastisk indlæg, glæder mig til anden del.
  En fantastisk oplevelse må det være Merete.
  Det kunne jeg godt tænke mig at opleve engang.
  Faktisk ser man altid på film en romantisering af det at plukke vin.
  Men som du skriver må det være et meget hårdt arbejde.
  Fantastisk som du også fortæller om bygningen. Sjovt at vide de detaljer.

  Rigtig skøn weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Duften af den nypressede vin, er også noget ganske særligt. Det er fantastisk, at kunne køre via vinvejen/ruten også kunne sige i bilen, her dufter af vin... Det er en ganske særlig oplevelse, at blive vist rundt i en vinkælder, med den duft der er i de kølige rum, lidt skimmelagtig. Så smagen af den søde frugtagtige vin, der perler i munden og giver oplevelsen af de søde druer. Kærligst Merete

   Slet
 4. Kære Merete
  Jeg så pludselig del to, så måtte jeg jo have misset dette indlæg. Dejligt at der lige blev lidt ferie til jer, det er tiltrængt.
  Mojn og knus

  SvarSlet
 5. Kære Lisbeth. Jeg garanterer, at ferien blev nydt af alle. Vi trængte vist alle til gode stunder, hvor det ikke handlede om at arbejde... Gensyn med kendte mennesker og stede, ikke mindst dejlige kager, mad og god vin og andre drikkevarer. Hvem drømmer ikke om kaffe på sengen, eller varm chokolade... Blødkogte æg og god morgenmad med masser af tid til at nyde det :-) Kærligst Merete

  SvarSlet