lørdag den 26. december 2015

Havet og blæsten

I går var min søn og jeg på gåtur, om eftermiddagen langs med dæmningen til Rømø.
For dem der kender mig godt, kommer det ikke som nogen overraskelse, at havet har stor betydning for mig. Der er ikke noget så skønt, som en gåtur langs med vandet, hvad enten det er højt solskin og ingen blæst, eller det er storm og regn. Eller en sommerdag, hvor der er godtfolk, som får sig en tur i bølgerne :-)
Det har stormet en hel del de sidste dage, især juleaften...
Men det overraskede os, at der var så meget vand og, at der var så tydelige spor efter hvor langt vandet har været oppe. 
 
Det skal tilføjes at det var ved højvande tid vi var der, men her plejer at gå får og græsse på vidtstrakte græsningsarealer om sommeren. Nu græsser nogle af fårene min bondemands græsmarker af i stedet. Vandet er oppe ved digerne og har været længere oppe!
 
Hvis du kigger godt efter ved himmelen, så er der en flok fugle i et flot V formation på vej.
 
 
På højre side af dæmningen, plejer der også at gå får og græsse om sommeren....
Nu ligger i kæmpe dynger af tang, plastik, træ og andet fra havet...
 
Langs med dæmningen var en tydelig streg af tang, så det var let at se hvor langt havet har været oppe. Den asfalterede vej er lige på den anden side af autoværnet, som du kan se.
 
 
Hvis du kigger godt efter så er halvdelen af rækkerne med sten/fliser dækket med vand. Nedenfor ligger en række med store sten der også er er dækket med vand...

En gren der har ligget så lang tid i havet, at nogle af de små muslingedyr har overtaget og er begyndt at vokse på grenen...
Rigtig god anden juledag til alle :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar