fredag den 17. juni 2016

Genbrug af paller

Her på gården får vi alverdens ting og sager på paller, af forskellig størrelse, nogle kan sendes med tilbage til vognmanden, nogle skal "bare kasseres". Mit gen for at gemme og genbruge bliver altid udfordret ved synes af den slags, og det frembringer kreative tanker om hvad jeg kan lave af ting.
Sidste år fik jeg ikke mange dahliaer/ georginer blomster, noget spiste mine planter...
I år håber jeg det går bedre, for nu er min geoginer sat op i kasser.
 
 
Sådan ser de ud pallerne jeg bruger, de er mindre i end de almindelige paller der bruges, og derfor ikke så voldsomme at kigge på, når de bliver sat sammen.
 
 
Her er der 4 paller gjort klar til endnu en blomsterkasse, af en eller anden mærkelig grund var det ikke nok med en kasse, der var alt for mange georginer knolde til en kasse, måske kom jeg til at købe lidt flere.... :-)
 
 
Så er det meget vigtig at tilføje kassen her er samlet og alle de lodrette brædder har min søn sat på! Han har brugt træ fra andre paller. Ikke alt er snorlige, men kassen blev lavet og er i brug. 
 

Kassen har fået et lag sort maling, noget sort siloplastik indvendigt, og så masse og god muldjord med lidt godt jord fra en plantesæk. Det trænede øje aner potter ved siden af med flere knolde, der er i vækst, klar til at komme i næste kasse.
 

 
 
Jeg glæde mig sådan til, at kunne gå direkte ud på gårdpladsen og plukke blomster fra disse planter.
Der er god vækst i mine georginer, endnu ingen blomster, og INGEN snegle :-)
Rigtig god lørdag til alle.10 kommentarer:

 1. Ja men det er da en god idé. Planterne er nødt til at skynde sig at gro, så de kan komme op i lyset :)
  Mojn fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Det var da en god pointe :-) Men dejligt at det lykkedes at få plantet og få det til at gro. Mojn

   Slet
 2. Kære ´Merete - er det ikke geoginer/dahlia, du har sat i dine fine kasser og ikke gladiolus??? Måske mit øje bedrager mig! Vi har også en masse paller, og jeg kigger ofte på dem og tænker, hvad jeg kan gøre med dem. Dine kasser er et rigtig godt bud - måske et sommerferieprojekt? Indtil for 2 år siden havde jeg haven fyldt med dræbersnegle - det var et helt mareridt. Sidste år var der ingen - og sandelig om det ikke gentager sig i år - ingen dræbersnegle overhovedet! Det er helt fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede. Indlæg er hermed rettet, det var da bare en lille tastefejl :-), begge blomster starter med G... Men som den kvikke læser bemærkede (det er dig), det er bestemt ikke gladiolus, men georginer, hermed rettet. Sorry:-) og Tak for din hjælp, det er godt jeg har nogen som holder øje med hvad jeg skriver:-) Kærligst Merete

   Slet
 3. Rigtig god ide. Jeg tror der kommer georginblomster på dine gladiolus :-) :-)
  Knus og kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Jeg tror bestemt at der kommer georginer :-) Thi. kærligst Merete

   Slet
 4. super god ide, og det er altid godt at anvende det man har.
  De skal nok blive store og flotte
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten. Jeg håber da der kommer en masse herlig og smukke blomster, her i løbet af sommeren. det må tiden og sommeren vise :-) det er en af de blomster, som jeg elsker at have i eftersommeren, både at kigge på, men også til at skære af og nyde i buketter. Kærligst Merete

   Slet
 5. Fantastisk ide du lige tryller frem her:)
  Elsker jo genbrug og det er en god måde at bruge pallerne på.
  Ja jeg kan altså ikke se det skæve i de kasser. Men jeg er jo heller ikke den rette til at udtale mig om lighed...... ha ha ha alle griner, for jeg er mester i at lave alt skævt.....

  Rigtig god søndag
  og god arbejdslyst

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Hurra for det u perfekte! Lige der er vi ret ens hvad det angår, jeg tror det er vigtigt at vi hylder lige netop den del af menneskeligheden. Alt skal være så perfekt og det nyeste i disse tider, hvad er der galt i lidt gammel og brugt? At vores kreativitet så kommer i spil og vi tænker at det er sjovt, det er jo en anden del af denne snak? God arbejdslyst... :-) Kærligst Merete

   Slet