søndag den 7. februar 2016

Så kom jeg tilbage fra sofaen :-)

Denne uge har været temmelig drøj at komme igennem, 4 dage med næsten 40 i feber, influenza og hvad der følger af kropslige fornemmelser...Jeg har sovet og sovet. Men nu er jeg ved at være igennem, feberfri og bare lidt snot og hoste tilbage, ikke mindst lidt træt sådan ind imellem..
Mit lille lyspunkt i vores vindue var 2 glashyacinter, som kunne bringe positive tanker.
(Det er en julegave fra en god veninde, og jeg elsker dem.)
 
I dag var første dag, hvor jeg listede mig en lille smule udenfor, bare lige for at opdage at der var vintergækker, som blomstrede!
Så var der lige muldvarpen, som havde muntret sig på 3 ud af 4 græsplæner i den uge, hvor jeg ikke lige kunne komme efter den, så for at undgå at arbejde i haven tog junior og jeg bilen og kiggede lidt på havet...Og en ganske særlig kirkegård, nemlig Ballum kirkegård!
 
 
Kirken ligger vindblæst med udsigt til havet og omkranset af huse, som er en del af selve muren rundt om kirken.
 
 
På billedet her ses den ene del af huset være "mur" indtil kirkegården, derefter fin kampestens mur i forlængelse deraf. Det er den østlig ende af kirkegården.
 
 
Modsat huset i den anden ende af østsiden. Jeg håber at have holdt en "respektfuld afstand" i billedet.
 
 
 Her langs med den sydlige del af kirkemuren, hvor husene også er en del af kirkemuren ind til kirkegården. Lige på den anden side af  kampestens murene, ligger de private haver.
 
 
 Den nedadgående sol, lidt gemt i skyerne, da vi kørte hen imod Ballum.
Hvis det skulle interessere så har jeg slet ikke styr på hvor mange Ballum der er i den omegn, men det er MANGE! Og man skal ikke blande dem sammen!
 
Og se hvilket rødt skær der fulgte os på vej hjemad i øst, da solen så var begravet i  skyerne mod vest. Jeg tænker dette billede viser hvor fladt det er her! I gamle dage før digerne, skyllede havet helt herind og det er tydeligt, at se på jorden, og den klæg/ ler det er.  
 


8 kommentarer:

 1. Håber din tur har hjulpet lidt på energien og humøret...fortsat god bedring. Dejlige billeder.

  SvarSlet
 2. Godt du er ved at være ovenpå igen, det har været en hård omgang. Din fine hyacint visner ikke og dufter ikke, men smuk er den.
  Tak for turen til Ballum, jeg har været på Ballumhus Kro nogle gange, det er et kønt område, men meget fladt, som du skriver.
  Kærlig hilsen og god bedring
  Mojn fra Lisbeth :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Tak for dine søde ord. Som din lysegrønne Ø, mit flade forblæste land...Det er godt at komme stille i gang igen og samle blomster vitaminer og se det stille forår komme. Mojn fra Merete

   Slet
 3. åh ven godt at du erved at være på fode igen. Det har virkeligt været lidt af en omgang. Puha, men godt at energien så småt ved at komme frem igen.
  Ja Ballum og enge er et skønt område, holder at komme derud uanset hvilke årstid det er. Er jo opvokset med vaden om nabo, så ved godt når du taler om blæse vejr, storm, varsling om stormflod m.m.
  men uanset at det kan være barsk så er det også så unikt
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten. Jeg kan kun give dig ret, vaden er blevet en del af mig og mit liv. Blæsten den del der umærkeligt har sneget sig ind under huden. Lige så meget som jeg elsker bjergene, lige så højt elsker jeg det flade land, som giver muligheden for at se solen både gå op og ned, når endnu en dag er forbi. Så fremad, så kommer energien nok. Kærligst Merete

   Slet
 4. Det er ved at være længe siden, jeg har været ved Ballum kirke - sikke fine billeder derfra. Mine bedsteforældre og en del andre familiemedlemmer ligger begravet der, jeg får helt lyst til en tur forbi. Egnen ligger i mit blod, men min mand synes, der er en alt for barsk natur - han bryder sig slet ikke om blæst. For mig er der storslået, og der er meget højt til loftet! Tusinde tak for turen! Fortsat kommen godt over sygdommen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede. Det tog tid med den influenza og mere energi. Har slet ikke svaret dig, var bare så træt efter at have været på arbejde... Jeg lover dig, der kommer flere billeder fra egnen her. Min bedre halvdel er også født og opvokset her. Jeg er kommet lovet ham, at han får lov til at blive her på landet, hvor han kan klappe en ko. Jeg tror ikke han ville trives i en by, der er slet ikke plads nok.... Kærligst Merete

   Slet