torsdag den 25. februar 2016

Forårsfornemmelser

I dag vågnede vi op til sne, frost og rim på alle træerne, det var endnu en af de fantastiske smukke morgener. Sørme om sneen ikke forsvandt i løbet af dagen, og efterlod det skønneste solskin.
Så da jeg kom hjem, måtte jeg lige i haven og kigge..
 På den nordvendte side ved terrassen, er en skov af vintergækker lige ved at springe ud.
 Det piletræ der også står nordvendt ved terrassen , har stor knopper. 2 dagen indenfor, så ville grenene være sprunget ud.
 Syrenen viser sine flotte grønne knopper frem og tigger næsten om varmere vejr, så den kan få lov til at springe ud. 
 Det pibler frem med krokus overalt i haven. De lilla er så flotte. Tænk sig denne families støvdragere er noget af det fineste og dyreste krydderi, som i øvrigt smager himmelsk. Safran.
 Pæretræet ved den sydvendte mur, har store knopper. Hvor jeg dog glæder mig til at vise jer når de blomstre.
 Ved fordøren hænger nu en zinkpotte og hilser velkommen med perlehyacinter og lidt hornvioler.
I lysthuset begynder solen og få magt og varme, så på få dage er narcisserne sprunget ud og pynter fint på det ene bord. Jeg tror det er ganske vist, lige om lidt har vi forår :-)


8 kommentarer:

 1. ja det er dejligt at se at foråret lige er om hjørnet og at solen og den varme den afgiver alligevel har så megen magt at tingene begynder at komme i gang. Misunder dig for det flotte tæppe af vintergækker, det må være overskønt at se på når de alle sammen blomstrer.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten. Blomster vitaminer :-) Jeg tror nu at de skal fordeles efter blomstring i alle bede i haven.. Og ja der ikke noget skønnere end at gå ud og nyde foråret. Håber du snert bliver frisk igen og kan komme ud i din have. Kærligst Merete

   Slet
 2. Hold da op for et flot tæppe af Vintergækker....det er da lige til at blive glad i låget af.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita. Tusinde tak for dine ord. Ja det er en daglig glæde at gå i haven og ser på vintergækker lige nu. Kærligst Merete

   Slet
 3. Ja der er mange tegn derude trods frosten, vi glæder os.
  Der bliver heldigvis flere og flere vintergækker og erantis år for år.
  Mojn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Du har i den grad ret. Det her er også minimum 15 års ro og fred, der har givet alle disse vintergækker. Kærligst Merete

   Slet
 4. Her kom sneen ved 8 tiden i går, det er altså så fint, selvom jeg nu mere er til al det forår der kommer frem alle steder. Imponerende flok vintergækker du har:-)))
  Ha en rigtig god weekend
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Det kan godt ske jeg har løgblomster, men du har sommer blomster, der kan jeg slet ikke være med :-) Kærligst Merete

   Slet