søndag den 25. december 2016

Juleaften

Julen og juleaften er ofte præget af hvad traditionerne foreskriver. Skal det være gås eller and? rødgran eller nordmannsgran, som skal være tilstede for, at det bliver den rigtige jul? I år havde jeg det sigte, at haven skulle være mere med i julefejringen, så alle de levende lys blev tændt i lysthuset i skumringen juleaften. Da alle dyrene var fodret, og bonden kom ind fra stalden, blev familien gennet i lysthuset til 5 minutters RO og nærvær. 
 
 
Den RO og det nærvær, som havearbejde og det at have en have, at opholde sig i, netop kan give. De små steder vi har i haven, som gør at årstiden ikke kommer til, at betyde noget, for der er altid et sted at opholde sig. Den RO som vi ikke altid formår, at skabe i den travle hverdag. Det mærkes her ude på landet, på en gård med dyr, hvor der altid er noget der skal gøres, og noget der kan gøres....
 
 
Juleaften blev omdefineret, så den blev lidt anderledes, lidt mere afslappet og lidt sjovere for os alle. Julesangene blev sunget på en lidt anden måde, vi skulle lige spille det spil, som var mandelgave, før juletræet blev tændt, og der var mere RO til at nyde det var juleaften.
 
 
Jeg beklager, at billede kvaliteten af lysthuset ikke er særlig god. For huset står virkelig og lyser op i mørket, derude i haven. Hvis nogen kører forbi ude på vejen, står huset der og lyser indbydende op, når alle stearinlys er tændte.
 
 
Jeg vil slutte med en lidt pudsig oplevelse. Den vanlige morgengåtur juleaftens morgen ned af vejen, bød på synet af 2 store krondyr, som bare stod der og kiggede på mig, indtil de luntede videre på deres vej. Jeg gik naturligvis hjem og fortalte om synet af dyrene, til resten af familien, bonden sagde ikke noget, men han tænkte sit.
 
 
Her har jeg prøvet at redigere lidt og zoome ind, måske kan I se de 2 store krondyr med gevir.
 For hvad jeg ikke vidste før dagen var omme og gaverne var pakket ud var, at der lå et stort objektiv til mit kamera i pakkerne. Så fremover bliver billede kvaliteten bedre, hvis krondyrene og alle de andre dyr, der er lige her omkring gården, igen krydser min vej. Et nyt projekt har lige åbnet sig, lær dit nye objektiv, at kende..... Med ønsket til alle om glædelig julefred til alle i de næste dage.
 


7 kommentarer:

 1. Lyder som en superhyggelig juleaften hos jer! Godt traditioner kan tilpasses og justeres - det sker der absolut ikke noget ved. Sikke en lækker julegave!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede. Jeg turde slet ikke sige det højt, at jeg ønskede mig det objektiv, fordi jeg vidste hvor dyrt det var... Det var virkelig en overraskelse, af den slags, som aldrig glemmes. Jeg behøver nok ikke, at skrive hele familien sagde, du skulle have haft det objektiv i morges, da det var pakket ud. Men pyt der kommer andre lejligheder. Vi kan kun være så enige i, at vi ikke skal holde os slaviske til traditionerne, det giver da kun stress... Jeg håber du har haft fornøjelse af dit drivhus her i juledagene, hvor der har været mere tid til, at nyde det.. Kærligst Merete

   Slet
 2. Glædelig jul og varme tanker til jer

  Juleklem
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Tak og lige måde til jer :-) Mon ikke alle børn har været hjemme og du har nydt det i den grad! Tak for en fantastisk julekalender i december, det har været en fornøjelse, at stå op til hver morgen, med alle dine herlige ideer :-)Kærligst Merete

   Slet
 3. Kære Merete!
  Vi har kun få faste traditioner juleaften, og det er at danse og synge lystigt om træet, vi kunne næsten ikke holde med at synge i år, og min far som ikke plejer at smile eller grine ret meget, lo så det var en lyst, det varmede mit jule-hjerte mere end noget. Desserten var citronfromage med mandel i;-)
  Jo det er dejligt at vi kan gøre som vil vil, og hygge os med det.
  Hvor fantastisk det må være at have set krondyr så tæt på <3 Tillykke med objektivet, glæder mig til at se billeder.
  Ha den dejligste jul.
  Kærlige julehilsner Anette

  SvarSlet
 4. Kære Anette. Dejligt at høre om din jul med glæde og latter, sådan! Det giver energi og overskud, det andet ræs stresser bare og så skal man også stå i det der køkken hele tiden....:-) Tak i lige måde til dig for skønne billeder og indlæg i årets løb. I 2017 kommer jeg og besøger dig det er sikkert og vist, glæder mig allerede :-) Kærlige julehilsner Merete

  SvarSlet
 5. Søde Merete,tak for din hilsen på min blog jeg har lagt dig ind på min blogliste og glæde mig til at se hvad du finde på i det nye år. Det var et smukt syn du fik på din morgentur,skønt at sanserne er åben, så man kan nyde de glæder naturen giver. Det er et skøn lysthus I har og jeg er sikker på at når forbipaserende ser de tændte lys,vil de tænke at det ser nu hyggelig ud. Knus og godt nytår herfra.

  SvarSlet