torsdag den 25. august 2016

Hindbær tid

Endelig er det blevet høsttid i mere end en forstand.
Det jeg mener er, at bondens "gule bi" ( hans mejetærsker) kører fra duggen er væk om formiddagen, til nattens mørke melder sig og duggen lægger sig igen. Vi mangler stadig at høste ca. 40 hektar korn og få halmen ind fra de 10 hektar, som er høstet de sidste dage. Det betyder også, at jobbet som "madmor"/"service station" er med udvidede åbningstider, og mængden af mad der skal produceres er en del højere, end normalt. Nu havde jeg lige vænnet mig til lidt mindre stress og mere have og blogtid... Jeg høster også :-) Hindbær af den sene august art, uden larver! Autumn Bliss hedder typen.
 
 
Da jeg havde åben have d. 13.og 14.8 havde jeg ladet de første hindbær være på buskene, så alle de børn, de var med på havebesøg den dag, kunne få lov til at plukke bær og smage dem. Det var en sand fornøjelse at se dem guffe i sig af de dejlige bær.
 
 
Hindbærbuskene er en del af haven her på gården, så de danner nærmest en hæk mod vest, og skaber afgrænsningen af den del af haven på gårdspladsen.
 
 
Måske er det nemmere at se på dette billede, hvor jeg har forsøgt at fange længden af bedet.
 
 
Den færdige høst 1,5 kg hindbær til fryseren i denne omgang. Der laves naturligvis også marmelade til pandekager og ostemadder.
 


6 kommentarer:

 1. Der er gang i både hindbærproduktion og i høsteriet, godt at få det overstået, så der kan blive ro igen til både bonden og hans kone :)
  Det kan blive til mange hindbær med alle de buske.
  Mojn fra Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Der er ikke noget skønnere, end frysere fyldt med bær og grønt fra egen produktion. Især når den kolde tid melder sig, og vi har brug for vitamin tilskud for at holde "dampen oppe" i den travle hverdag :-) Mojn

   Slet
 2. Hold nu op et lækkert bed. Ja jeg kan næsten smage de skønne bær. Vi har også lidt buske og der er rift og udbyttet. De når aldrig at blive brugt til andet en mundgodt lige på stedet.
  Skønt at vejret er med os disse dage. Så er der bare med at få høsten i hus.

  Rigtig dejlig høst weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Det er altid lidt sejt med den der høst, så tålmodighed er en dyd :-) Jeg prøver at bruge blomster og de blivende elementer af køkkenhaven sammen. Det er simpelthen sjovt, at se når der kommer gæster på gården og hindbærrene står der og råber "spis mig", ikke alle kan lade være med lige, at gå hen og plukke. Hvilket er helt i orden, det glæder mig meget, hvis det er så indbydende, at folk ikke kan lade være med, at smage :-) Kærligst Merete

   Slet
 3. Hvor ser det godt ud. Efterårshindbær er bare skønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne. Velkommen på bloggen, ja hindbær har netop det søde og syrlige element, som gør dem ganske uimodståelige :-) Kærligst Merete

   Slet