lørdag den 23. april 2016

Sne og frost

Til trods for at vi har d. 24.4, og det er en af de morgener med strålende solskin, så kom der sne og frost i nat! Her er lidt fra min morgenrunde.
 
 
Udenfor lysthuset står disse krukker med tulipaner, gad vide hvor meget frosten har skabt af skade..
 
 
 I de lille bed ud til vejen, hvor der er jordskokker er sneen tydelig at se.
 
 
Den gamle trillebør, med brænde er fint dekoreret med sne. Græsset havde et fint lag med sne og frost, så det knaste lidt at gå på.
 

I bedet med den hvide sten, begynder de første tulipaner at hænge efter lidt sne og frost..
 

 
Jeg er lidt spændt på at se hvor meget hindbærrene har taget skade, men det må tiden vise..
Med ønsket til alle om en dejlig søndag, og håbet om at havefolket ikke er blevet ramt for meget af sne og frost i deres haver.


6 kommentarer:

 1. Kære Merete.
  nej lad os håbe at skaden ikke er for stor, men jeg tror det ikke, for det virker ikke som om der har været meget frost. Men bondemand virker ikke bekymret, men det er måske fordi han ikke er startet endnu med de få ting i jorden - her er jorden tung og endnu noget våd, så det må vente lidt endnu.
  Jeg var ude i går aftes og lægge noget hen over kartoflerne, for de første - hele 3 - toppe er brudt igennem jorden, så bare for en sikkerhedsskyld :-) Den store kartoffelhøst skulle jo ikke gerne ædelægges (har 18 læggekartofler i højbedet)
  Hagl havde sikkert ødelagt mere, tror jeg.
  Fortsat god søndag
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten. Jeg må krydse mine fingre, for at det ikke bliver mere frost de næste dage. Har også kartofler under fiber dug... og i lysthuset er de også kommet op.. Hvis nu skaden sker, så er der ikke andet at gøre, end at sige pyt. Min bondemand er i gang med at så, de har da fået pløjet noget, men som du siger det er vådt! Mon der er en uges mere ferie til dig ? Kærligst Merete

   Slet
 2. Hej Merete
  Ja det var ikke så galt hos dig, det var værre i Kolding har jeg set på fb.
  Vi har endnu ikke fået nedbør i dag, men det er godt nok koldt nu, det blæste pludselig op.
  Mojn fra Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Vi har været på langtur i dag, så jeg vil give dig ret i at de omkring Kolding havde meget mere sne. Til gengæld fik vi så kæmpestore hagl sidst på eftermiddagen, da vi endelig var hjemme igen.. tulipanerne holdte til det tror jeg nok... og ja nu er det koldt igen, men næsten ingen vind her til aften, det sker ikke så tit :-) Kærligst Merete

   Slet
 3. Hej Merete.Heldigvis fik vi bare en lille smule nedbør.Og i dag her jeg været på plantemarked i det smukkeste vejr i formiddags.
  Men har d set i nyhederne at især jyderne fik en ordentlig dyne.
  Håber dine tulipaner klarer sig.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Jeg håber også, ellers må jeg i gang med at sige PYT, der kommer jo en sommer... og forhåbentlig et varmere forår senere. Kærligst Merete

   Slet